Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęce zraziki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
mąka 3 LYZKI
sól DO SMAKU
śmietana 1 SZKLANKA
natka pietruszki DO SMAKU
oliwa 1 LYZKA
masło 1 LYZKA

Przepis i sposób przygotowania na: cielęce zraziki

Mięso kroimy formując 6 plastrów rozbijając je delikatnie zwilżoną wodą nadając odpowiedni kształt. Mięso solimy opruszamy mąką i smażymy. Gotowe wkładamy do rondla i zalewamy śmietaną i gotujemy ok 5min.Podajemy najlepiej z makaronem i zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak