Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina 1/2 kg
pomidory 1/2 kg
fasola konserwowa 1 puszka
oliwa 2 łyżki
cebula 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
bulion wołowy 400 ml
chili 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne

Cebulę, czosnek i pomidory posiekać. Fasolę osączyć. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę z czosnkiem, dodac mięso, smażyć kilka minut ciągle mieszając. Dodać pomidory, koncentrat, fasolę, chili i bulion, gotować pod przykryciem przez pół godziny. Doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 04.07.2011 20:14
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak