Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1,5 litra
czosnek 4-5
szynka 30 dag
żółty ser 20 dag
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa

Do bulionu wrzucamy rozdrobniony czosnek gotujemy, szynkę kroimy w paski i obsmażamy na maśle dodajemy do bulionu, na dno misek, w których podamy zupę nakładamy odrobinę startego na małych oczkach żółtego sera, zalewamy bulionem z szynką, posypujemy grzankami i przed samym podaniem do każdej z misek wbijamy surowe jajko.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 06.07.2011 00:52
mniam
Misiabe 09.05.2011 11:19
tez jeszcze nie próbowałam takiej zupki :)
Pajecznik 16.11.2010 00:13
pyszne, ale bez jajka :)
Anna169Hosz 22.10.2010 20:46
Zawsze chciałam zrobić zupę czosnkowa, ale to surowe jajo mnie odstrasza.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak