Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 15 dag
śnieżka+200ml mleka 1 opak
galaretki truskawkowe 3 opak
serek homogenizowany 2 opak
śmietan-fix saszetki 2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Mój sernik na zimno

Biszkopty wykładamy w okrągłej foremce.Na nie wykładamy owoce(truskawki lub brzoskwinie z puszki) tak aby zakryły całe biszkopty.Śnieżkę ubijamy z mlekiem i śmietan-fixem(można dodać kopiatą łyżkę cukru pudru).Do ubitej śnieżki dodajemy oba serki homogenizowane, 1 rozpuszczoną i ostudzoną galaretkę(nie musi być stężona).Wylewamy na owoce i wstawiamy do lodówki aż do stężenia.Następnie na wierzch układamy kilka owoców do dekoracji i zalewamy 2 tężejącymi galaretkami.Pozostawić jeszcze do całkowitego stężenia galaretek.Trzymać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 14.01.2012 16:03
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak