Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechy zalane miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 50 g
miód prawdziwy 150 ml
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechy zalane miodem

Słoik średniej wielkości dokładnie myjemy i wyparzamy wrzątkiem- dokładnie suszymy.
Obrane orzechy prażymy chwilę na patelni a następnie przekładamy do słoika.
Miód podgrzewamy i dodajemy do niego 2 szczypty cynamonu- mieszamy.
Zalewamy orzechy miodem- zakręcamy słoik i wkłądamy do garnka wyłożonego ściereczką, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu około 20 minut.
Zagotowany słoik po wyjęciu stawiamy do góry nogami- na około 24 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 13.04.2013 16:57
super deser!!!
ankaryba 01.05.2012 21:56
pyszne
zdzislawa2 03.10.2011 14:23
ale dobre!
Angelika10 12.08.2011 22:23
Super.
Gosia32
Gosia32 07.07.2011 13:41
pycha
barbara11561 14.06.2011 09:16
Bardzo ciekawa przekąska:)
barbara11561 14.06.2011 09:16
Bardzo ciekawa przekąska:)
barbara11561 14.06.2011 09:16
Bardzo ciekawa przekąska:)
barbara11561 14.06.2011 09:16
Bardzo ciekawa przekąska:)
barbara11561 14.06.2011 09:16
Bardzo ciekawa przekąska:)
barbara11561 14.06.2011 09:16
Bardzo ciekawa przekąska:)
kanu83 23.05.2011 13:58
ekstra przekąska
Kate131 11.05.2011 07:29
ciekawe
pacpaw 29.03.2011 19:40
pełna rozpusta :o)
Justyna Jussstiii 28.03.2011 10:32
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak