Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy wysoko białkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1/2 kg
białko 3 szt
otręby owsiane 5 łyżek
czosnek 3 ząbki
papryka mielona 1 łyżeczka
błonnik 1 łyżka
sól do smaku
przecier pomidorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy wysoko białkowe

Mieloną wołowinę wymieszać z otrębami owsianymi i białkami. Przecisnąć czosnek przez praskę i dodać. Dołożyć łyżkę przecieru pomidorowego. Posolić, popieprzyć, wsypać łyżeczkę mielonej papryki oraz błonnik. Uformować małe kuleczki i ugotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.06.2012 15:35
ekstra
Aneta2604 14.11.2011 16:37
lubię takie połączenia
Wacław 16.08.2011 10:47
ciekawy przepis
eli82 26.01.2011 10:03
super
MAR3STA 19.01.2011 21:58
smaczne i zdrowe;)
Natalia/tubisiek 18.01.2011 06:58
bardzo lubię otręby, z chęcią wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak