Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę ,dodać masło,cukier puder[20g],żółtka[3szt],zagnieśc ciasto i owinąc w folię i wstawić na godzinę do lodówki,po godzinie rozwałkować i włożyć do foremki i piec w piekarniku na brązowy kolor,zagotować 3/4 mleka i 3/4 cukru,a żółtko wymieszać z pozostałą mąką i resztą mleka,wrzące mleko z cukrem zagnieść żółtkiem z mąką i powoli gotować ,dodać sok i skórkę z cytryny,ubić białka ,dodać resztę cukru,aż piana bedzie sztywna,krem cytrynowy połączyć z połową piany i ponownie zagotować.Gorący wyłożyc równo na upieczony spód ,a resztę piany rosmarować na kremie,zapiekać tartę przez 20 min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !