Sposób przygotowania

Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Szynkę pokroić w paseczki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki. Gruszkę oraz cykorię również pokroić w paseczki. rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tak przygotowane składniki przełożyć do salaterki i wymieszać, dodając natkę pietruszki. W kubeczku połączyć ocet z cukrem pudrem, solą i pieprzem. Wszystko razem utrzeć, a następnie dodać oliwę i jeszcze chwilę ucierać. Gotowym sosem polać sałatkę i wymieszać. Na koniec, na dużej patelni, rozgrzać masło i z pokrojonej w kostkę bułki usmażyć chrupiące grzanki. przed podaniem sałatkę posypać grzankami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !