Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaelki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada biała 2 szt.
śmietana 18 proc 0,75 szklanki
wiórki kokosowe 100 g
margaryna 50 g
rum 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaelki

Śmietanę wymieszać z wiórkami, odstawić na 15min. a następnie pogrzewać 10 min. mieszając na wolnym ogniu. Zdjąć z ognia dodać pokruszoną czekoladę i wymieszać. Ostudzić. Margarynę utrzeć na krem, wymieszać na masą kokosową, dodać rum. Z masy formować niewielkie kulki i obtaczać w wiórkach kokosowych. Schłodzić przynajniej 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 21.09.2011 01:08
super
halina17 16.01.2011 20:50
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak