Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cieciorki żeberkami

3.0
(18)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
cieciorka 2 szkl
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
marchewka 2 szt
por 1 szt
oliwa 1/2 szkl
rozmaryn do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cieciorki żeberkami

Żeberka pociąc na kawałki i natrzeć czosnkiem roztartym z solą i odstawić na pae godz do lodówki,cieciorkę moczyć w wodzie przez noc,żeberka położyc na rozgrzanej patelni z oliwą i dobrze obsmażyć,cieciorkę ugotować do miękkości,pokrojone w plastry warzywa poddusić na oliwie,do garnka z cieciorką włożyć żeberka,warzywa i gotować do miękkości,doprawić solą i pieprzem oraz igiełkami rozmarynu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.10.2013 13:39
chyba takiej nie jadłam
iga2 17.01.2011 10:53
ciekawa ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak