Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa soczewicowo-makaronowa

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 2 szkl
cebula 2 szt
oliwa 10 łyżek
Makaron kolanka 2 szkl
bulion 4 szkl
mięta suszona 3 łyżki
ocet winny 8 łyżek
żółty ser do posypania
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa soczewicowo-makaronowa

Na oliwie podsmażyć pokojoną cebulę,dodać soczewicę i wlać bulion,po 15 min dodać makaron, ,przyprawy i wszystko gotować do miękkości ,przed podaniem pokropić octem,doprawić solą i pieprzem i posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 17.01.2011 10:52
muszę sobie taką upichcić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak