Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane liście winorośli

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 1/2 szkl
cebula 3 szt
koperek pęczek
mięta pęczek
ryż 200 g
sól do smaku
pieprz do smaku
liść winogronowy kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane liście winorośli

Cebulę obrać i posiekać,zeszlić na połowie oliwy i zmieszać z surowym ryżem,pokrojonym koperkiem i miętą.Doprawić solą i pieprzem,ozłożyć na listkach i zwinąc w rulony,następnie na dnie garnka ułożyć 5 lisci a na nich gołąbki,wlać wy cisnięty sok z cytryny,oliwę i cześc wody aby przykryć potrawę,gotować na małym ogniu przez 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 17.01.2011 10:56
koniecznie muszę spróbować
iza15 17.01.2011 10:51
ciekawie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak