Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsowa zapiekanka z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
olej do smażenia
ser żółty 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsowa zapiekanka z serem

Ziemniaki obrać, wypłukać i pokroić na cieniutkie plastry - można szatkować. Delikatnie wysuszyć ręcznikiem, żeby zetrzeć z nich zbyt dużą ilość skrobi. Osuszone plastry wrzucać na rozgrzany olej i smażyć w głębokim tłuszczu na złocisty kolor. Upieczone chipsy ułożyć w naczyniu żaroodpornym, doprawić do smaku i na końcu zatrzeć serem żółtym. Włożyć do piekarnika na kilka minut, żeby ser się rozpuścił. Można podawać na obiad z surówką z kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 21.04.2012 12:24
ciekawe
tomosatomos 07.04.2012 17:51
extra
Kuchareczekjeden 07.11.2011 08:33
mnie się podoba
m1monika 09.09.2011 13:46
super;)
Ania67 10.08.2011 08:43
pomysłowa
Justyna Jussstiii 12.06.2011 13:27
pycha
motomaniak 29.05.2011 13:35
musi byc dobre
alaaa 27.05.2011 20:11
ciekawy przepis
iga2 27.04.2011 23:24
smaczne
Sylwia56
Sylwia56 08.03.2011 10:19
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak