Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada domowej roboty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 gram
mleko w proszku 250 gram
woda 1/4 szklanka
kakao 2-3 łyżki
cukier 1 szklanka
bakalie
herbatniki 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada domowej roboty

Masło, cukier, kakao i wodę podgrzewać na małym ogniu, a gdy się zagotuje, zdjąć z ognia i wsypać mleko w proszku. Cały czas mieszamy, żeby nie przypalić. Herbatniki pokruszyć, a bakalie posiekać- na końcu wsypać to do czekoladowej masy. Wylać do dowolnej formy. Gdy zastygnie, to można pokroić na mniejsze kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 04.07.2012 10:14
pychotka
Robert10 08.11.2011 10:07
mniam, mniam
Małgorzata106 21.07.2011 17:51
pycha
FAFIK 23.06.2011 19:35
Pycha!
eli82 17.05.2011 16:36
mniam
iga2 27.04.2011 23:21
super czekolada
Gosia32
Gosia32 04.03.2011 00:24
kaloryczne;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak