Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno. Dodać pół szklanki cukru i dobrze wymieszać. Żółtka ubić z resztą cukru i cukrem waniliowym. Delikatnie połączyć obie masy. Jogurt (jak najgęstszy) wymieszać z budyniem czekoladowym (proszkiem) i połaczyć z masą jajeczną. Cały czas mieszając dolać olej.
Herbatniki poukładać w formie do pieczenia. Wlać na to masę i piec 1,5 godziny w temp. 180 C. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i tak wystudzić ciasto.
Ciasto wychodzi bardzo delikatne i mokre. Wspaniale smakuje z kawą.
Smacznego!!!

-->jeśli jogurt jest zbyt rzadki dosypać drugie opakowanie budyniu
-->smak ciasta bardzo łatwo zmienić dodając inny budyń: śmietankowy, toffi itp.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    super
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    super sernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !