Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z serkiem i brzoskwinią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
mąka pszenna 5 łyżek
cukier 5 łyżek
galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
sól 1 szczypta
brzoskwinie w puszce 1 sztuka
serek homogenizowany 25 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z serkiem i brzoskwinią

Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie ucierając dodawać po łyżce mąki. Gdy już mąka zostanie wmieszana dodawać po łyżce piany z białek. Gdy masa będzie jednolita należy rozsmarować ją na blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciasto na roladę ułożyć na ściereczce i zwinąć na kształt rolady. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku. Odstawić do wystygnięcia. Gdy zacznie delikatnie tężeć należy zmiksować ją z serkiem homogenizowanym. Masę rozsmarować na biszkopcie. Ułożyć na niej pasek brzoskwiń pokrojonych w kostkę. Ciasto zawijać na kształt rolady. Odstawić do całkowitego stężenia masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 27.12.2013 09:11
bardzo lubię rolady
IKrakowianka 29.11.2013 18:17
wygląda przepysznie
Katarzyna/kate1980 24.04.2012 22:13
jaka wspaniała
AnaSt 04.07.2011 09:31
Proste i na pewno pyszne :)
Neetka90 03.07.2011 20:15
napewno smaczna ; )
Iwusia 28.01.2011 22:29
Bardzo lubię roladę , a Twoja wygląda wspaniale :)
iwa643 18.01.2011 08:21
wygląda super
anja3107 18.01.2011 08:18
świetna rolada
agnieszka214 16.01.2011 20:24
super mniam
Agnieszka_B 16.01.2011 17:50
Rewelacyjna roladka!!
Misiabe 16.01.2011 17:25
Jeśli smakuje tak jak wygląda to już mii ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak