Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie ucierając dodawać po łyżce mąki. Gdy już mąka zostanie wmieszana dodawać po łyżce piany z białek. Gdy masa będzie jednolita należy rozsmarować ją na blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciasto na roladę ułożyć na ściereczce i zwinąć na kształt rolady. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku. Odstawić do wystygnięcia. Gdy zacznie delikatnie tężeć należy zmiksować ją z serkiem homogenizowanym. Masę rozsmarować na biszkopcie. Ułożyć na niej pasek brzoskwiń pokrojonych w kostkę. Ciasto zawijać na kształt rolady. Odstawić do całkowitego stężenia masy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Jeśli smakuje tak jak wygląda to już mii ślinka cieknie
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Rewelacyjna roladka!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    super mniam
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    świetna rolada
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo lubię roladę , a Twoja wygląda wspaniale :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    napewno smaczna ; )
  • 0
    original
    Opublikowano

    AnaSt

    Proste i na pewno pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    jaka wspaniała
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda przepysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    bardzo lubię rolady

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !