Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Landryna likier

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

landrynki 250 g
wódka 200 ml
mleko skondensowane 1 puszka
rum 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Landryna likier

Landrnki kruszymy i zalewamy wódką. Zostawiamy na kilka dni żeby się rozpuściły. Mleko wylewamy do rondelka i przegotowujemy. Wystudzone mleko miksujemy z wódką i rumem. Zostawiamy na jeden dzień żeby się \"przegryzło\". Likier przed podaniem przemieszać. Wypić w ciągu tygodnia, gdyż potem może się rozwarstwiać.
Likier ma super kremową konsystencję i ładny mleczny kolor.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 14.08.2012 11:00
ciekawy przepis
wulkanxd 05.08.2012 21:40
pyszności
Habibi 26.04.2012 21:22
O wielu lat robię likierek landrynkowy, jednak nie dodaję mleka.
MAR3STA 16.01.2011 22:20
słodziutki likierek;)
Emilia22 16.01.2011 18:45
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak