Sposób przygotowania

Landrnki kruszymy i zalewamy wódką. Zostawiamy na kilka dni żeby się rozpuściły. Mleko wylewamy do rondelka i przegotowujemy. Wystudzone mleko miksujemy z wódką i rumem. Zostawiamy na jeden dzień żeby się \"przegryzło\". Likier przed podaniem przemieszać. Wypić w ciągu tygodnia, gdyż potem może się rozwarstwiać.
Likier ma super kremową konsystencję i ładny mleczny kolor.
Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    słodziutki likierek;)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    O wielu lat robię likierek landrynkowy, jednak nie dodaję mleka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    wulkanxd

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !