Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 sztuk
żółta papryka 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
ser pleśniowy 10 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
olej
parmezan 5 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Od pieczarek odkroić nóżki i pociąć je w kostkę. Paprykę, cebulę i pomidora pokrój w kostkę. Na oleju podsmaż najpierw nóżki pieczarek potem dodać paprykę, cebulę, posiekaną natkę oraz pomidora. Podsmażyć. Dodać pokruszony ser pleśniowy. Przyprawić i wymieszać. Kapelusze pieczarek napełnić farszem, posypać parmezanem oraz szczypiorkiem. Zapiekać w piekarniku ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.10.2011 10:25
smaczne
Edyta31 23.09.2011 23:16
wspaniałe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak