Sposób przygotowania

Żeberka umyć pokroić na porcje. Włożyć do garnka z gorącą osoloną wodą, wsypać kaszę i gotować około 30 minut. Po upływie pół godziny, dodać z utartą na tarce o dużych otworach marchewkę i pietruszkę i posiekaną cebulę, gotować do miękkości. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Krupnik podawać posypany posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    lubię zupy i ta wygląda smacznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    też robię na żeberkach ,krupnik palce lizać
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Ulubiony krupniczek w mojej rodzinie . Mam tylko pytanie - nie płuczesz kaszy przed gotowaniem ?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    zupka palce lizać
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    mój ulubiony
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    z wkładka smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Smakowity
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczna, prosta zupka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !