Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier z białek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szt
cukier puder 1,5 szklanki
sok z cytryny 2 łyżki
spirytus 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier z białek

Do miseczki wlać białko, dodać cukier puder, sok z cytryny i spirytus. Ucierać dokładnie około 15 minut. Lukier powinien mieć konsystencję śmietany, gdy jest za gęsty dodać soku z cytryny, gdy za rzadki dodać cukru pudru. Lukrem smarować babki, ciastka i ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.10.2012 14:04
Na makowiec super.
gacopierz23 23.07.2012 21:30
w końcu muszę się nauczyć go robić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak