Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowa zapiekanka z orzechami i jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron rurki 0,5 kg
jabłka około 0,5 kg
cukier 0,5 szklanki
orzechy włoskie 0,2 kg
masło 1 łyżka
jaja 3 szt
jogurt naturalny 0,2-03 litra
cukier wanilinowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowa zapiekanka z orzechami i jabłkami

Makaron ugotować.
Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce i podsmażyć z niewielką ilością cukru.
Żaroodporne naczynie dokładnie wysmarować masłem i układać w nim na przemian raz makaron, raz jabłka - powtarzając kilka razy.
Orzechy posiekać.
Jogurt dokładnie wymieszać z resztą cukru, z cukrem waniliowym, jajkami i połową posiekanych orzechów. Powstałym sosem polać makaron i delikatnie zapiec. Pod koniec pieczenia, wierzch zapiekanki posypać resztą orzechów i jeszcze na kilka minut wstawić do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 15.05.2012 10:20
ciekawy przepis
aacaac 10.07.2011 07:57
dobre
Sylwia56
Sylwia56 27.06.2011 12:19
ciekawe
Halusia 02.06.2011 06:47
To musi być dobre!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak