Sposób przygotowania

Filety z kurczaka myjemy i kroimy na niewielkie kawałki. Papryki myjemy, osuszamy, wykrawamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy na cienkie paski. Cebule obieramy i drobno kroimy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i mieszając, krótko podsmażamy na nim kawałki mięsa. Dodajemy paprykę, cebulę i pieczarki. Wlewamy ok. 300 ml wody. Dokładnie mieszamy i dusimy około 10 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy. Pod koniec duszenia doprawiamy solą, pieprzem i curry do smaku. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko i dowolną surówką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !