Sposób przygotowania

Mięso umyć, następnie przeciąć nożem tak aby powstał prostokątny płat. Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem. Czosnek rozetrzeć z solą, wymieszać z rozmarynem, szałwią, estragonem i musztardą. Natrzeć mięso, ułożyć plastry szynki i zwinąć w rulon. Mocno obwiązać nitką. Obrumienić ze wszystkich stron na oliwie, przełożyć do rondla, oprószyć solą, podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Pieczeń wyjąć, zdjąć sznurek, pokroić na porcje, ułożyć na półmisku. Sos z pod pieczeni przecedzić, dodać śmietanę i zieleninę, przyprawić do smaku, polać mięso. Podawać z ziemniakami i warzywami.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    przepis ciekawy - rolada tak przyrządzona musi smakować rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moja ulubiona
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię takie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    wołowa najlepsza
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super rolada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !