Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w półksiężyce i dokładnie wymieszać. Włożyć do garnka, zalać wodą, wrzucić kostki rosołowe i zagotować. Muszą wrzeć około 2-5 minut. Później je odcedzić i zostawić do wystudzenia.
Olej nastawić w rondlu na ogień i mocno rozgrzać. Do gorącego oleju wrzucać porcjami chłodne ziemniaki i piec na złocisty kolor.
Po upieczeniu można doprawić je solą i pieprzem. Podawać do obiadu z porcją mięsa, rybą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    manaika

    hmmm... chętnie bym zjadła.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Piękne te ziemniaczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    śliczne, ślinka leci na widok
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !