Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste ziemniaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
olej do smażenia
Kostki rosołowe Kucharek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste ziemniaczki

Ziemniaki obrać, pokroić w półksiężyce i dokładnie wymieszać. Włożyć do garnka, zalać wodą, wrzucić kostki rosołowe i zagotować. Muszą wrzeć około 2-5 minut. Później je odcedzić i zostawić do wystudzenia.
Olej nastawić w rondlu na ogień i mocno rozgrzać. Do gorącego oleju wrzucać porcjami chłodne ziemniaki i piec na złocisty kolor.
Po upieczeniu można doprawić je solą i pieprzem. Podawać do obiadu z porcją mięsa, rybą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 21.04.2012 12:27
mniam
tomosatomos 07.04.2012 17:55
extra
Rybciia 17.08.2011 14:11
śliczne, ślinka leci na widok
Gosia32
Gosia32 03.05.2011 14:41
mniam;]
Halusia 10.04.2011 11:59
Piękne te ziemniaczki
manaika 07.02.2011 15:21
hmmm... chętnie bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak