Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z lodami wanilowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 szt
rodzynki
miód 6 łyżeczek
Cynamon mielony Prymat do smaku
lody waniliowe 6 gałęk
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z lodami wanilowymi

Jabłka umyć, ściąć wierzch i wyciąć gniazdo z nasionami. Ułożyć je na blaszce. W środek każdego jabłka włożyć rodzynki, płatki migdałowe, posypać cynamonem ( jeśli lubicie ) i polać miodem. Piec w temperaturze około 180 stopni przez około 30 - 40 minut. Po upieczeniu układać na talerzyku i przy każdym jabłku położyć gałkę lodów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 20.11.2011 19:28
super
Rybciia 16.06.2011 21:12
ale pyszne
alaaa 26.05.2011 22:27
mniam
FAFIK 13.03.2011 20:17
Pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak