Sposób przygotowania

Wiśnie wydrelować, zasypać cukrem, przełożyć do dużego szklanego naczynia i ustawić w słonecznym miejscu na około 2 tygodnie. Kilka razy dziennie można je wymieszać, żeby cukier się dobrze rozpuścił. Jak już otrzymamy jednolity syrop ( bez kryształków cukru ), to zalać wszystko wódką, bądź spirytusem. Dokładnie wymieszać, przelać do butelek i odstawić w ciemne miejsce.
Wydrelowane wiśnie można wykorzystać do masy do ciasta.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    dobrutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    pyszności!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też robię nalewkę z wisni.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    mogę sprobować...?
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ja nie dryluję wszystkich wiśni, pestki nadają jej taki fajny specyficzny posmak - uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienita :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !