Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka wiśniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 3 kg
cukier 1 kg
spirytus 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka wiśniowa

Wiśnie wydrelować, zasypać cukrem, przełożyć do dużego szklanego naczynia i ustawić w słonecznym miejscu na około 2 tygodnie. Kilka razy dziennie można je wymieszać, żeby cukier się dobrze rozpuścił. Jak już otrzymamy jednolity syrop ( bez kryształków cukru ), to zalać wszystko wódką, bądź spirytusem. Dokładnie wymieszać, przelać do butelek i odstawić w ciemne miejsce.
Wydrelowane wiśnie można wykorzystać do masy do ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.10.2011 16:46
super
RenataZ-et 30.09.2011 22:33
wyśmienita :))
marchewka 19.07.2011 21:49
ja nie dryluję wszystkich wiśni, pestki nadają jej taki fajny specyficzny posmak - uwielbiam
misia53 04.06.2011 00:11
mogę sprobować...?
ben-ka 03.06.2011 08:43
też robię nalewkę z wisni.
bursztynek 15.05.2011 23:41
pyszności!!!!!!!!!!!!!!!
joanna77 26.04.2011 09:50
dobrutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak