Sposób przygotowania

Mięso z kaczki dokładnie wypłukać i ułożyć w rondlu. Podlać niewielką ilością oleju i podsmażyć. Później przełożyć do rękawa do pieczenia, wlać również wytopiony tłuszcz i dosypać przyprawy. Piec w piekarniku około 1 godziny lub dłużej. Jak mięso będzie już miękkie, wyciągnąć z rękawa, przełożyć do rondla, podlać wodą i jeszcze około 30 minut dusić na wolnym ogniu. Na koniec w kubeczku rozrobić śmietanę z mąką i podbić nią sos. Doprawić do smaku i gotowe.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    koniecznie muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Rewelacja
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wygląda swietnie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    lubię kaczkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    aż zgłodniałam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    Rewelacja:) Rarytas:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    wow !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    wow !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    To musi być dobre!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wyborna potrawa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !