Sposób przygotowania

Maliny obrać z szypułek, wsypać do miski i grubo zasypać cukrem. Odstawić na 1 dzień w ciepłym miejscu. Na drugi dzień wszystko razem wymieszać i jeśli jest już dużo soku to przełożyć do małych słoików. Dobrze zakręcić i zagotować ( pasteryzować około 20 minut ) w dużym garnku. Po wyjęciu słoiki odwrócić do góry dnem i czekać aż wystygną. Później poukładać je w ciemnym chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smak lata w zimne dni :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Herbatka z takim soczkiem - pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja na przymrozki...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    na teraz wspaniała
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super na zimę i nie tylko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !