Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z sosem smietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 12% 1 szt
pieczarki 300 g
kiełbasa lub szynka 200 g
olej
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron penne 500 g
cebula 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z sosem smietanowym

Umyte obrane i pokrojone w kostke pieczarki podsmazyc razem z pokrojoną cebulka. Przełozyc do garnka, pokrojona kielbase podsmazyc i przelozyc do pieczarek doprawic do smaku sola i pieprzem dodac smietane i chwilke poddusic. Ugotowany makaron przelozyc na talerz polac przygotowanym wczesniej sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak