Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepki z fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 4 sztuki
feta 1 opakowanie
koncentrat pomidorowy 1 puszka
czosnek 2 ząbki
tymianek
bazylia
oregano
bulion warzywny

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepki z fetą

Obrane kalarepki wydrążyć w środku, zostawić cienkie ścianki i dno. Posmarować przecierem pomidorowy wymieszanych z przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Pokrojoną w kostkę fetę włożyć do kalarepek. Kalarepki włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać połową szklanki bulionu i przykryte piec ok. 20 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 03.11.2012 16:22
podoba mi sie;)
ewaa 01.01.2012 16:01
brzmi apetycznie
Ewelina38 19.10.2011 09:34
coś dla mnie, bo podobnie jak Eliza uwielbiam kalarepę i fetę :)
Iwona51
Iwona51 29.08.2011 10:15
smaczna
ElizaT 21.01.2011 00:34
uwielbiam kalarepę i fetę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak