Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana wątróbka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg
olej z suszonych pomidorów 2 łyżki
czosnek 2 główki
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczki
oregano 3 listki
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone wytrawne 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana wątróbka

Wątróbki przełożone czosnkiem i rozmarynek wkładamy do miski. Mieszamy olej z winem, wlewamy do wątróbek, dodajemy listki oregano, dokładnie mieszamy, szczelnie zamykamy i marynujemy przez noc. Wyjmujemy z lodówki, doprowadzamy do temp. pokojowej, układamy na blasze do grillowania, pieczemy na ruszcie ok. 8-10 minut. Przyprawiamy, podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa19a 26.05.2011 12:38
jeszcze nie jadłam
ElizaT 21.01.2011 00:33
pomysłowo ;)
Iwusia 16.01.2011 12:35
Ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak