Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska zupa makaronowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1 l
makaron 5 LYZEK
śmietana 1,5 SZKLANKI
żółtka jaj 3 SZT
sól DO SMAKU
Pieprz czarny mielony Prymat DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska zupa makaronowa

Do rosołu sypiemy makaron gotujemy i odstawiamy. śmietanę lekko ubijamy i łączymy z niewielką ilością zupy spieniamy i doprawiamy do smaku.Gdy rozlejemy zupę na talerze posypujemy serem żółtym.
WAŻNE :Zupę należy zjeść zaraz po przyrządzeniu gdyż nie będzie smaczna gdy się ją odgrzewa!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak