Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 150 g
masło 100 g
Dorada 1 kg
cytryna 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
wino białe wytrawne 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z pieczarkami

Pieczarki umyć, opłukać, pokroić w plasterki. Doradę oczyścić, umyć i posolić. Posmarować masłem żaroodporny półmisek, ułożyć rybę, polać winem, obłożyć wokół pokrojoną w plasterki cytryną, posypać z wierzchu tartą bułką i przykryć pieczarkami. Na wierzchu położyć kawałki masła. Oprószyć solą i pieprzem, wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piec 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak