Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto śliwkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 20 dkg
migdały 20 dkg
masło 20 dkg
Biszkopty 20 dkg
śliwki 25 dkg
smazona skórka pomarańczowa 5 dkg
jaja 10 sztuk
cukier waniliowy 1 opakowanie
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat
lukier cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śliwkowe

Śliwki obrać ze skórki, pokroić w paseczki. Sparzone migdały obrać ze skórki i zetrzeć. Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z cukrem i skórką z pomarańczy. Dodawać żółtka. Z białek ubić pianę, dodać do masy maślanej, połączyć z żółtkami. Dodać starte biszkopty i pokrojone śliwki. Tortownicę wysmarowac tłuszczem i bułką. Przełożyć ciasto. Piec w gorącym piekarniku, wystudzić, polać lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 24.03.2011 19:08
fajne do kawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak