Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z piwem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gulaszowe 800 g
cebula 400 g
piwo 1 butelka
natka pietruszki
smalec 70 g
przecier pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka
masło 30 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z piwem

Mięso usmażyć na smalcu i posolić. Wyjąć mięso, a na tym samym tłuszczu poddusić cebulę pokrojoną w plasterki. Ułożyć mięso w garnku, dodać przecier pomidorowy i podgrzewać na wolnym ogniu. Dodać cebulę wraz z tłuszczem, piwo, posiekaną natkę pietruszki oraz zasmażkę z mąki i masła. Dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

frittura88 29.06.2019 23:44
super sosik się robi, polecam.. a co się nie wykorzysta piwa przy gotowaniu, to potem można wypić : D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak