Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z białek i maku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1/2 szkl
mak 1/2 szkl
mąka 1/2 szkl
cukier puder 1/2 szkl
oliwa 1/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
otarta skórka z pomatańczy 1 łyzeczka
aromat migdałowy 1/2 łyzeczki
kasza manna 1 łyżka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z białek i maku

Białka z cukrem pudrem ubić na sztywną pianę. Dodać mak, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oliwę, skórkę pomarańczową, aromat i kaszę manne. Wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec okolo 35 minut w temp 170-180 stopni. Po upieczeniu przełożyć masą lub konfiturami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 07.12.2012 00:10
ekstra;]
gacopierz23 18.07.2012 11:19
fajny piegusek
IlonaAlbertos 10.07.2012 22:48
Super biszkopcik.
Iwusia 05.03.2012 23:20
pyszny delikatny biszkopcik - super
BernadettaP 12.02.2012 19:48
super biszkopcik !
Iwona51
Iwona51 05.09.2011 10:35
pycha
Monika193
Monika193 22.07.2011 21:51
super wygląda
matii6 10.07.2011 19:13
ale ładnie wyrósł,taki puszysty
mirosława4 04.05.2011 22:18
super lubię takie ciasta
caroline1983 21.04.2011 19:12
Bardzo ciekawie wyglada :)
Allice 30.03.2011 17:03
pycha
alaaa 05.03.2011 17:55
super
Robert10 04.03.2011 19:01
też tak robimy
Katarzyna/kate1980 16.01.2011 20:33
ślicznie Ci wyszedł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak