Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
cukier 250 g
mąka 1 i 1/4 szkl
orzechy włoskie 300 g
krem maślany: 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tort

Ciasto
Żółtka i 150 g cukru utrzeć na jednolitą masę. Białka z resztą cukru ubić na sztywną pianę i połączyć z utartymi żółtkami. Orzechy utrzeć, wymieszać z mąką i wyrobić z wodą na ciasto o gęstości masy z żółtek i piany. Wymieszać ciasto z masą i podzielić na 5 części, z każdej uformować krążek o średnicy 20 cm. Krążki te upiec w średnio gorącym piekarniku. Gdy ostygną, posmarować je kremem maślanym, układając jeden na drugim. Wierzch i boki tortu też posmarować kremem. Udekorować według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 07.12.2012 00:10
piękny;')
Teresa19 06.10.2011 20:51
ładny
ronald88 22.08.2011 09:22
super
aacaac 15.08.2011 08:50
extra
Adamorek 28.07.2011 10:33
super
Adamorek 05.07.2011 12:46
smakołyki
marcia71 24.04.2011 00:50
nie przepadam za orzechami
maciek7 23.03.2011 19:42
super przepis
msmariusz 24.01.2011 15:59
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak