Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety pieczarkowo-rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 100 g
natka pietruszki
masło 2 łyżki
jajko 3 szt
filety rybne 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
mąka
sól
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety pieczarkowo-rybne

Filety opłukać, pieczarki umyć i posiekać, przesmażyć na maśle, dodać filety. Pieczarki i filety zemleć, dodać posiekaną natkę, 2 żółtka i 100 g tartej bułki. Doprawić solą i pieprzem. Ubić 2 białka na pianę i wymieszać z masą. Formować z masy wałeczki, panierować je w mące, 1 jajku rozbitym z łyżką wody i pozostałej bułce. Smażyć krokiety na gorącym tłuszczu do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 07.12.2012 00:11
Świetny przepis ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak