Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
pomidor 3 szt
żółty ser 10 dag
czosnek 2 ząbki
olej 4 łyżki
żółtko jajek 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z kurczakiem

Filet umyć, usunąć błonki, pokroić w paski. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Pomidory umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Usmażyć kurczaka na oleju, dodać czosnek, pomidor i ser, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać, chwilę smażyć. Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić w kwadraty, pośrodku każdego kłaść farsz i zakleić. Żółtko wymieszać z łyżką wody i odrobiną soli, posmarować wierch pasztecików, piec 25 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 04.02.2011 00:35
pyszne
eduszo
eduszo 16.01.2011 13:25
Lubie takie coś.Choć ciasto wole zrobic sam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak