Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg wędzony 400 g
ziemniaki 0,5 kg
kapary 30 g
majonez 150 ml
liście sałaty

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z ziemniakami

Z ryby usunąć skórę, ości i pokroić na kawałki. Ziemniaki umyć i piec w mundurkach w 200 stopniach, 1 godzinę. Ostudzić, zdjąć z nich skórkę i pokroić na cienkie plastry. Na talerzu ułożyć sałatę, a następnie warstwę ziemniaków, posmarować majonezem, posypać pieprzem, solą i kaparami. Na połowie ziemniaków ułożyć ryby, posmarować majonezem i przykryć resztą ziemniaków. Gotową potrawę oblać resztą majonezu i resztą kaparów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak