Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt
ketchup 2 łyzki
śmietana 1/2 szkl
białko 2 szt
szczypiorek usiekany 1 łyżka
masło 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
ser żółty 5 (tarty)
jajko ugotowane na twardo 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka zapiekane

Jajka przekroić wzdłuż na połowy, wyjąć żółtka. Cebulę posiekać i poddusić na masle. Makrelę oczyścić z ości. Żółtka utrzeć z ketchupem, posiekaną rybą i uduszoną cebulką. Masę wymieszać z ubitą pianą z białek i ze szczypiorkiem, przyprawić do smaku. Połówki białek napełniać masą, na dno naczynia żaroodpornego wylać śmietanę, układać na nią połówki jaj, farszem do gory. Posypać tartym serem i włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 15.10.2013 15:22
świetny pomysł na smaczne śniadanie
IlonaAlbertos 17.11.2012 18:09
To coś dla mnie, lubię takie rozwiązania.
gacopierz23 17.07.2012 21:27
takich jeszcze nie jadłam, muszę spróbować
Maniek2 08.03.2012 08:47
to musi być pyszne
matii6 10.07.2011 19:11
super pomysł
alaaa 05.03.2011 17:54
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak