Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa - gotowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
masło 3-4 łyżki
sól do smaku
woda 2-3 l

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa - gotowana

Wodę osolić i zagotować. Do wrzątku dorzucić fasolkę i gotować aż będzie miękka. Masło rozpuścić w rondelku i dołożyć bułkę tartą delikatnie podsażając. Po odcedzeniu fasolki, polać ją złocistym masłem z bułką.
Można podawać ją do obiadu lub jako kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 18.12.2011 21:59
uwielbiam
gacopierz23 14.12.2011 14:57
lubię taką nawet bez bułeczki
RenataZ-et 30.10.2011 22:38
bardzo lubię
Wafelek2601 12.10.2011 09:57
pycha
Ewelina38 23.08.2011 18:30
super, uwielbiam taką fasolkę
Halusia 27.06.2011 21:19
Takie proste i pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak