Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surowka z kapusty pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 50 dag
kukurydza marynowana 1 szkl
marchew 1 szt
jabłko 1 szt
por 1/2 szt
majonez 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surowka z kapusty pekińskiej

Kapustę poszatkować,jabłko i marchew zetrzeć na tarce o dużych otworach. Por drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do miski dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, połączyć z majonezem. Przyprawić do smaku, solą, pieprzem i przyprawą curry, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.07.2013 20:06
Wygląda smakowicie.
olkaaa 10.11.2012 10:30
ciekawa propozycja
gacopierz23 16.07.2012 19:49
lubię różne wersje surówek z pekinki ta mi odpowiada
Monika193
Monika193 16.01.2012 14:33
dobra
Reda 25.09.2011 10:52
smaczne
Dorota59 16.01.2011 13:25
bardzo często robię surówkę z pekinki dodaję jeszcze rzodkiewkę, ogórka kiszonego , koperek i czerwoną paprykę-wtedy jest przepyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak