Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt.
cukier puder 3/4 szkl.
galaretki żółte 3 szt.
Biszkopty 2 paczki
kakao 1-2 łyżki
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec na zimno

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać 2 galaretki rozpuszczone w 2 szkl. wody. Jeśli się zbryli to można podgrzać, dodać utarte banany. Wszystko dobrze połączyć.
Połowę tej masy wykładamy na blaszkę wyłożoną biszkoptami. Na niej układamy biszkopty. Następnie do pozostałej masy dodajemy kakao do zabarwienia i wykładamy na biszkopty. Na koniec zalewamy to galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 12.01.2012 18:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak