Sposób przygotowania

Obrane warzywa pokroić w kostkę.[bez ziemniakow] Do garnka wlać oliwę, włożyć warzywa i chwilę poddusić. Oproszyć solą i pieprzem, wlać 2 l wrzącej wody, dodać obrane ziemniaki, bazylię i gotować do miękkości. Mąkę rozmieszać w kilku łyżkach zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Zdjąć z ognia, wlać rozmieszaną śmietanę, dodać natkę pietruszki, masło, obrane ze skórki i pokrojone pomidory, przyprawić do smaku. Podawać z grzankami, posypane żółtym serem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    zapowiada się pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    smaczna i zdrowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawa wersja jarzynowej
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajna zupa
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapowiada się smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !