Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śmietanowo-waniliowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka 1 szkl
mleko 1/2 szkl
cukier wanilinowy 2 łyzki
cukier 4 łyżki
żółtko jajek 2 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śmietanowo-waniliowy

Mąkę wymieszać z mlekiem, ciągle mieszając zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości, wlewać gorące mleko z mąką, nie przerywając ubijania trzepaczką. Krem połączyć ze śmietanką, wystudzić. Podawać do deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.12.2012 00:14
Pyszny sos. Idealny do deserów.
gacopierz23 15.07.2012 15:17
lubię zapach wanilii
Iwona51
Iwona51 19.11.2011 09:54
świetny
Wafelek2601 26.06.2011 08:34
pyszny
halinka1011 16.01.2011 10:02
świetny przepis
suzana 16.01.2011 09:46
mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak