Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry z galaretką agrestową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
mleko 1 szklanka
jajko 2
cukier 6 łyżki
masło 1 łyżki
cukier wanilinowy 1
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka agrestowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry z galaretką agrestową

zółtka ucieramy z cukrami i masłem, następnie dodajemy mąke i proszek do pieczenia, oraz pomalu dolewamy mleko, caly czas miksujac. Z białek ubijamy piane i pomalu dodajemy do utartych z innymi składnikami żóltkami i mieszamy łyżka. Ciaso nakładamy do gofrownicy i pieczemy.
Galaretke rozpuszczamy w niepełnych 2 szklankach wody i odstawiamy do czasu aż sie całkiem zsiądzie, następ[nie kroimy ją w kostke i posypujemy gofry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 19.04.2012 10:12
rewelacja
hastalavista 05.04.2012 16:23
pyszności :)
BernadettaP 17.11.2011 18:07
świetne !
Magdalena/26Mooi 20.01.2011 19:12
ładny kolor
Mati13 17.01.2011 15:12
ciekawy deser:)
Iwusia 16.01.2011 12:34
Bardzo lubię{ gofry :) a z galaretką nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak